استراتژی های شگفت انگیز برای آموزش اشتراک گذاری به کودکان

بهترین راه برای آموزش اشتراک گذاری به کودکان چیست؟ یکی از مهمترین مهارت های اجتماعی که هر کودکی باید در سال های ابتدایی بیاموزد، اشتراک گذاری است. کودکان بخصوص کودکان نوپا به طور طبیعی خود محور هستند و در اشتراک گذاری وسایل و اسباب بازی های خود مشکل دارند و این موضوع قسمتی از فرایند رشد آن هاست. کلماتی مانند نه مال خودمه و نمیدمش از جمله واژگانی است که کودکان هنگام بازی برای اشتراک گذاری وسیله ای که دارند و نمیخواهند شخص دیگری آن را بگیرد، همراه با با کشیدن، چنگ زدن و یا به آغوش کشیدن استفاده می کنند. اما چرا اشتراک گذاری اهمیت دارد؟ چگونه می توانیم آن را به فرزندمان آموزش دهیم؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.

اهمیت آموزش اشتراک گذاری به کودکان
اشتراک گذاری می تواند نقش مهمی در تقویت روحیه همکاری و کارگروهی در کودکان داشته باشد و اتحاد و پیوندی که با دوستان و خانواده دارند را افزایش دهد. کودکان باید بیاموزند که وسایل یا زمان خود را به اشتراک بگذارند تا بتوانند دوستان جدید پیدا کرده و ارتباط خود را با آن ها حفظ کنند. اشتراک گذاری به کودکان سازش و انصاف را می آموزد.
توانایی اشتراک گذاری یکی از نقاط عطف رشد در کودکان است. همانطور که نمی توان انتظار داشت که یک کودک 3 ماهه راه برود نباید انتظار داشت که فرزندتان تا زمانی که برای اشتراک گذاری آماده نشده است چیزی را با دیگران شریک شود. مراحل رشد روانی اجتماعی کودکان را در نظر بگیرید (رشد روانی فرد در محیط اجتماعی و تعامل او با دیگران). کودکان خردسال به طور طبیعی بسیار خود محور هستند. آنها در درک چیزی خارج از دیدگاه خود مشکل دارند.
 بسیاری از محققان همچون پیاژه و اریکسون ثابت کرده اند که در سنین تقریباً 2 تا 7 سالگی، کودکان به آرامی یاد می گیرند که دیگران افکار، دیدگاه ها و ایده های متفاوتی نسبت به خودشان دارند. در این دوره، کودکان در برابر درخواست والدین و مربیان مقاومت نشان می دهند چرا که به تازگی درک این مفهوم را آغاز کرده اند. اشتراک گذاری نیز مانند هر مهارت دیگری نیاز به تمرین، زمان و پرورش دارد. روش های زیادی برای آموزش این مهارت به کودکان وجود دارد که در ادامه به آن ها پرداخته ایم.
نکاتی برای آموزش اشتراک گذاری به کودکان
الگوسازی کنید: شاید آگهی بازرگانی کودکان می بینند و کودکان انجام می دهند را در تلویزیون دیده باشید. کودکان همواره در حال ثبت و ضبط رفتارهای والدین و اطرافیان هستند و عینا آن رفتارها را تکرار می کنند. برای آموزش اشتراک گذاری به فرزند خود در قدم اول سعی کنید الگوی خوبی برای او باشید. اگر می خواهید میوه بخورید، به او نیز تعارف کنید. به فرزندتان اجازه دهید با استفاده از ماژیک های شما نقاشی اش را رنگ آمیزی کند. میتوانید برای مدل سازی اشتراک گذاری از همسرتان کمک بخواهید به عنوان مثال به همسرتان بگویید ممنونم که به من هم آجیل دادی و خوشحال میشم تو هم در خوارکی های من سهیم شوی.
اجبار به اشتراک گذاری ممنوع: کودک را مجبور به اشتراک گذاری نکنید. گاهی اوقات مواردی وجود دارد که کودک شما حاضر به اشتراک گذاشتن آنها نیست و این خوب است. اگر او را مجبور کنید چیزی را که حاضر به رها کردنش نیست به اشتراک بگذارد، ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و به جای سخاوتمندی او را عصبانی کند. به عنوان مثال، دوست شما با فرزندانش به خانه شما می آید. ممکن است اسباب بازی هایی برای کودک شما بسیار خاص باشند. یا به کودکتان اجازه دهید چیزهایی را که نمی‌خواهد به اشتراک بگذارد در اتاقش بگذارد و در را ببندد. دادن فضایی به فرزندتان برای نگه داشتن برخی چیزها برای خودش، ممکن است به او کمک کند که تمایل بیشتری برای به اشتراک گذاشتن اسباب بازی های دیگر خود پیدا کند. 
فراموش نکنید که کودکان روی وسایل خود حس مالکیت دارند: یکی دیگر از روش هایی که می تواند در آموزش اشتراک گذاری به کودکان کمک کند اینست که به داشته های کودک احترام بگذارید. اگر چه او کوچک است و یا هنوز اقلام موردنظر خود را نخریده است، اما باید بدانید که آن وسایل به او تعلق دارد. اگر می خواهید وسیله ای را از او قرض بگیرید، برای برداشتن آن از کودک اجازه بگیرد و بعد از اتمام کارتان از او بابت اشتراک گذاری آن تشکر کنید و مطمئن شوید که خواهران و برادران او نیز به نکته توجه داشته باشند.   
اشتراک گذاری فقط مختص به اشیا نمی شود: به کودکان خود آموزش دهید که اشتراک گذاری فقط به وسایل فیزیکی خلاصه نمیشود. اشتراک گذاری همچنین در مورد زمان، نوبت و آموزه های خود است. به کودک خود بگویید که برای خوشحال کردن خواهر یا بردار خود به شما در آماده کردن کیک تولد کمک کنند. اگر دوست او نمیداند که چگونه با خمیر بازی آدم برفی درست کند، او می تواند دانسته های خود را به اشتراک بگذارد و به دوستش آموزش دهد. 
اشتراک گذاری را به یک امر سرگرم کننده تبدیل کنید: انجام بازی های دو یا چند نفره که محوریت آن اشتراک گذاری و انجام کارگروهی است می تواند یک راه موثر برای آموزش اشتراک گذاری به کودکان محسوب می شود. همچنین می توانید داستان هایی را برای فرزند خود بخوانید که این مهارت را در او تقویت کند. نبات ناشر مجله کودک در مجلات خود داستان ها و بازی هایی تعبیه کرده است تا به والدین در آموزش این مهارت مهم کمک کند.

مقایسه جارو برقی و جارو شارژی

شاید شما نیز در هنگام خرید جارو برای منزل خود دچار تردید در انتخاب بین جاروبرقی و یا جارو شارژی شده باشید و این پرسش در ذهن شما شکل گرفته باشد که جاروی برقی بخریم یا جاروی شارژی؟ برای اینکه بتوانید دست به انتخاب یکی از این دو جارو بزنید، لازم است تا با ویژگی های جاروبرقی و جاروشارژی و تفاوت آنها آشنا شوید.

انواع جارو شارژی

جاروشارژی یک محصول و وسیله سبک و بدون سیم است که با استفاده از باطری و ذخیره انرژی در دستگاه کار می‌کند.

این وسیله در 2 نوع جاروشارژی دستی و پارویی تولید و عرضه بازار شده است. جاروشارژی ها در مقایسه با جاروبرقی، مدل‌های جدیدتری بوده و با استقبال بسیار بالایی از سوی مشتریان مواجه شده است.

در برخی از مدل‌های جاروشارژی از هر دو قابلیت پارویی و دستی در دستگاه استفاده شده است که شما می‌توانید با توجه به نوع استفاده خود در شرایط و موقعیت‌های مختلف، جاروشارژی را به حالت پارویی، عصایی، حالت کوچک و دستی تبدیل کنید و از دستگاه استفاده کنید.

جارو شارژی دستی

مدل دستی در جاروهای شارژی کوچک‌تر از سایر مدل‌ها بوده و محدودیت حرکتی کمتری را در زمان استفاده خواهد داشت. می‌توانید به راحتی و خیلی سریع برای تمیز کردن و گردگیری فضاهای کوچک و غیرقابل دسترس، مبلمان و گوشه‌های کمد، کابینت‌ها، زیر میزها و زیر مبل در منزل استفاده کنید.

این مدل جاروشارژی سبک‌تر بوده و به راحتی و آسانی جابه‌جا می‌شود. البته می‌توانید برای تمیز کردن و نظافت خودروی خود نیز از این مدل جاروشارژی استفاده کنید.

جارو شارژی پارویی

مدل پارویی و یا عصایی جاروشارژی در مقایسه با مدل دستی دستگاه، بزرگ و سنگین‌تر می‌باشد. همچنین این مدل جاروشارژی در مقایسه با جاروبرقی، کوچک‌تر و سبک‌تر بوده و می‌توانید به راحتی آن را جابجا کنید.

از این مدل جاروهای شارژی می‌توانید برای تمیز کردن و جاروکشی کف خانه استفاده کنید. مدل‌های هوشمند جاروشارژی نیز با استفاده از سنسورهایی که در دستگاه استفاده شده است، به صورت عمودی و افقی، خانه را تمیز و نظافت می‌کند. این مدل جاروهای شارژی نیز وزن کمتری داشته و بدون سیم می‌باشد.

چه فضاهایی مناسب برای استفاده از جاروبرقی است؟

همانطور که می‌دانید، هر فضایی نیاز به وسیله‌ی نظافت مخصوص به خود دارد. در این قسمت، به بررسی فضاهایی می‌پردازیم که بهتر است شما برای نظافت آنها از جاروبرقی کمک بگیرید.

این فضاها و شرایط عبارتند از:

  • خانه‌های بزرگی که همواره در آنها ریخت و پاش است و شما می‌خواهید سریع کف آنها را تمیز کنید.
  • برای تمیز کردن فرش، موکت، سرامیک، پاگرد و …، بهتر است از جاروبرقی کمک بگیرید.

چه فضاهایی مناسب برای استفاده از جاروشارژی است؟

با توجه به فضای خانه جاروبرقی بخریم یا جاروشارژی ؟ اکنون به این پرسش رسیده‌ایم که چه فضاهایی مناسب استفاده از جاروشارژی هستند؟ برای پاسخ به این پرسش با ما همراه باشید:

  1. جاروشارژی‌ها برای فضاهای کوچک طراحی شده‌اند و مناسب نظافت در فضاهای وسیع نیستند. اما اگر قصد دارید، کناره‌های دیوار، کنج دیوارها، لای مبل‌ها، داخل ماشین یا زیر وسایل منزل و…  را تمیز کنید، جاروشارژی وسیله‌ی مناسبی است.
  2. با توجه به حجم و دهانه کوچک آنها، می‌توانید به هرجا دسترسی داشته باشید و خیالتان از بابت گرد و خاک و … راحت باشد.
  3. در زمان‌هایی که برق شهری قطع شده‌، می‌توانید با خیال راحت از جاروشارژی استفاده کنید.

جارو شارژی بهتر تمیز می کند یا جاروبرقی؟

مقایسه جاروبرقی و جارو شارژی از نظر کیفیت تمیز کنندگی یکی از اصلی ترین بخش های این مقاله است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:

  • مکش جارو های برقی عمدتا بسیار بیشتر از جارو های شارژی می باشد.جاروهای برقی سطح زمین را در کوتاه ترین مدت می توانند تمیز کنند، این در حالی است که جاروهای شارژی حتی در ولتاژهای بالای خود نیز مکش کمتری نسبت به یک جاروبرقی دارند.
  • جاروهای شارژی چون غالبا برای فضاهای کوچک طراحی شده اند، توان مکش بالایی ندارند، اما جاروهای برقی با استفاده از نیروی مستقیم برق و موتورهای قوی و البته پر سر و صدا مکش های بسیار قوی تری دارند.

مزایای جاروشارژی

 

• بدون سیم و عدم محدودیت حرکتی جاروشارژی

• قابلیت مکش گردوخاک و آب در محیط

• وزن سبک‌تر و راحتی در جابجایی دستگاه

• سروصدای کمتر جاروشارژی

• راحتی استفاده در تمیز کردن انواع سطوح و گوشه‌های غیرقابل دسترس در منزل

 

معایب جاروشارژی

 

• عمر محدود باتری و خاموش شدن دستگاه

• قدرت مکش پایین جاروشارژی

• ظرفیت محدود و پایین مخزن جاروشارژی و محدودیت در استفاده از دستگاه

• محدودیت در استفاده از جاروشارژی برای تمیز کردن فضاها و محیط بزرگ

• قدرت تمیز کردن محدود جاروشارژی در مقایسه با جاروبرقی

 

مزایای جاروبرقی

 

• قدرت مکش و توان موتور بالای جاروبرقی

• قدرت تمیز کردن بالای سطوح با استفاده از جاروبرقی

• ظرفیت بالای کیسه و مخزن جاروبرقی

• استفاده از جاروبرقی در تمیز کردن فضاهای بزرگ

 

معایب جاروبرقی

 

• وجود سیم و محدودیت حرکتی جاروبرقی

• سروصدای بالای دستگاه

• وزن سنگین و سختی جابجایی در دستگاه

ظرفیت کیسه جارو شارژی بیشتر است یا جاروبرقی؟

ظرفیت پاکت هر جارویی برای انجام یک نظافت لذت بخش بسیار حائز اهمیت است. به همین علت در این بخش از مقایسه جاروبرقی و جاروشارژی به دنبال پاسخی برای این سوال خواهیم بود که ظرفیت کیسه جاروشارژی بیشتر است یا جاروبرقی.

  • قبل از جواب دادن به این پرسش باید به شما یادآور شویم که همانطور که پیش تر متوجه شدید، جاروهای برقی خود در دو نوع پاکت دار و بدون پاکت تولید می شوند که استفاده از نوع بدون پاکت در طولانی مدت می تواند به ریه های شما آسیب بزند، برای همین خرید آن ها را به کل پیشنهاد نمی کنیم.
  • اما اگر بخواهیم به مقایسه اندازه پاکت های جاروبرقی های پاکت دار و جاروهای شارژی بپردازیم، باید بگوییم که پاکت های جاروشارژی بسیار کوچک تر از پاکت های جاروبرقی است که البته این نکته با توجه به حجم بزرگ تر جاروهای برقی دور از ذهن هم نیست.
  • سایز کوچک پاکت های جاروشارژی موجب شده تا هر چند روز نیاز به خالی کردن آن ها باشد که گرد و خاک حاصل از انجام این کار هم موجب تشدید بیماری های ریوی می شود.

دسترسی به فضاهای مختلف در جاروهای برقی بهتر است یا جاروهای شارژی؟

هر کدام از جاروهای شارژی و برقی در تمیز کردن سطوح متفاوتی به کار می آیند. اما در هنگام خرید قطعا با این سوال مواجه می شویم که دسترسی به فضاهای مختلف در جاروبرقی بهتر است یا جاروشارژی؟

  • جاروهای برقی با مکش بالایی که دارند، می توانند به خوبی سطوحی مانند فرش، موکت و هر سطح مسطح دیگری را به خوبی تمیز کنند، اما نقطه ضعف اصلی این جاروها عدم دسترسی به نقاطی مانند کنج دیوارها، نقاط میانی مبل، زیر وسایل منزل و کابینت ها می باشد.
  • اما جاروهای شارژی با تعداد سری های مختلف و سبک بودن این امکان را دارند تا ریزترین ذرات را در هر جایی ببلعند.
  • این جاروها شاید برای تمیز کردن زمین در حد جاروهای برقی نباشند، اما در تمیز کردن نقاطی که دسترسی به آن ها سخت است، بسیار کاربردی تر از جاروهای برقی هستند.